Throwing....

Barn-, Ungdom- & Vuxenträning

Nybörjare

Är du nybörjare är du välkommen till våra nybörjar pass (i dägsläge i praktiken alla pass). Alla tränar tillsammans med alla, de som har tränat längre, unga och gamla. Alla kan träna i sitt eget tempo. Som nybörjare är det bra att träna tillsamman med de som har tränat längre då man snabbt lär känna alla i klubben och lär sig lita till instruktörerna och till de avancerade medlemmarna. För de avancerade är det en bra skola att ta ansvar för, och introducera de nya medlemmarna i en aikidons seder och kultur.

Barn- & Ungdomsträning

Updatering: Tyvärr kan vi fr.om. 2024 inte erbjuda ngn barn/ungdomsträning på torsdagar, enbart på lördagar.

Barnen och ungdomsträningen är en viktig del av klubben. Aikidoträning är ett bra sätt för barn och ungdomar att träna koordinationsförmåga samt bidrar till en god fysisk kondition och utvecklar förmågan att ta ansvar och samarbeta med andra. Man kan delta i träningen hos oss om man är mellan 9 och 18 år.
Vi blandar lättare fysiskträning med enklare teknikträning, rörelseträning och lite lek, på det sättet blir det aldrig tråkig. Träningen sker i par eller grupper.
Barnen följer samma budoetikett som vuxna, för att förbereda dem för eventuell framtida träning.

Graderingen för barn sker i slutet av terminen. Barngradering sker enligt svenska Aikikai reglerna – och innebär 16. till 11. Kyū graden och kan, men behöver inte, visas igenom färgen av bältet (från vit till brunt). För att fortsätta i vuxengruppen krävs det 6. Kyū (se nedan).

Nuboko Aikidoklubb tillämpar familjerabatt. Detaljerad information finns på sidan Praktiskt Info.

Föräldrar är välkommen att delta, fråga instruktören på plats!

Vuxenträning

Vuxenträningen generellt och särskilt fortsättningsgruppen tränar i ett högre tempo och oftas mer avancerade tekniker.


Här ett litet bra tips till samtliga nybörjare: Hur man knyter sitt bälte:

På youtube finns det massor av (andra) bra videor.